Het was op een middag in maart (2013) dat ik bij het graf van een naaste was.

Er was mij verzocht om een mooie oplossing te vinden voor het tuintje bij het graf.

Genoeg creatieve ideeën, maar het bleek dat begraafplaatsen veel restricties opleggen voor de aankleding van een graf.

Op zich niet vreemd, want zonder regels wordt het aanzicht van een begraafplaats niet wat je wenst van een begraafplaats.

Zoekende op internet kwam ik, behalve de dure natuursteen oplossingen, eigenlijk niets tegen om een graf op mooie wijze aan te kleden, voor een redelijk bedrag.

Bouwmarkt plantenbakken was het enige alternatief. Maar deze voldoen kwalitatief gezien niet aan de eisen die op een graf gesteld worden.

Het feit dat er niet een echt alternatief was voor natuursteen verbaasde me. 

Na in de spreekwoordelijke "pen" te zijn geklommen, ben ik gestart met ontwerpen, octrooien aanvragen, naam vastleggen, productie mogelijkheden bepalen, etc., etc..

Uiteindelijk een fabriek in Nederland gevonden, die het product graag wilde produceren en waar ik goede afspraken mee kon maken over de kwaliteit van het eindproduct.

Het eindproduct, de graftuintjes, zijn een ideale combinatie van; "een mooi product", "kwaliteit", "duurzaamheid", hergebruik van materialen" en de mogelijkheid om zelf de tuin van de overledene aan te kleden.

Naast de voordelen voor degene die het Hemelstuintje op het graf plaatst zijn er ook veel voordelen voor de begraafplaatsbeheerders.

Het beheer van begraafplaats is arbeidsintensief en daardoor relatief duur. Alles valt en staat met de uitstraling van de begraafplaats.

Het Hemelstuintje is stootvast en, indien nodig, eenvoudig te verplaatsen. Tevens kan beplanting geen wortel schieten in de bodem, waardoor er geen wildgroei ontstaat.

Op deze website ziet het eindproduct van mijn "hersenspinsels" van maart 2013.

We hopen dat u net zo blij bent met de Hemelse tuintjes, als dat wij zijn!

Met vriendelijke groet,
Het team van Hemelstuintje.nl
www.hemelstuintje.nl

Email.: info@hemelstuintje.nl
Tel.: 085-0030900

 

 

* = prijzen zijn inclusief btw Powered by CCV Shop webshop software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen